:
film creștin – ortodox

Vă rog să așteptați câteva secunde pentru încărcarea imaginilor.

„Postul Mare” („Великий пост”) – film documentar subtitrat

In numele meu – Despre un preot si o fetita

FILM CRESTIN – ORTODOX

Maica Domnului Fecioara Maria – Full HD – 2006 – subtitrat Romana – (The Nativity Story)

 

Pacatoasa Teodora – documentar

Teodora e o femeie de 26 de ani care ştie exact ce vrea de la viaţă, ceea ce nu e puţin lucru la vârsta asta. Ea vrea să fie căsătorită, dar nu cu oricine, ci să fie mireasa lui Iisus. „Nimic nici nu se poate în lume mai presus / Decât să fi mireasa stăpânului Iisus”.

Filmul Păcătoasa Teodora poate fi găsit aici : https://vimeo.com/108579595

Vizionare plăcută și mult folos duhovnicesc !

“CADEREA UNUI IMPERIU – LECTIA BIZANTINA”: film documentar realizat de arhim. Tihon Şevkunov ( subtitrat in limba romana).

Un film exceptional!!! – EVANGHELIA DUPĂ MATEI (Il Vangelo Secondo Matteo, 1964)

 

 Filmul  „Ostrov”

film crestin – ortodox

este general catalogat drept cel mai ortodox film de pana acum, odata cu acesta putandu-se vorbi chiar despre “o intoarcere a filmului risipitor”. Filmul fascineaza prin simplitate, iar vizionarea acestuia, intr-un anumit sens, poate fi asemanata cu un pelerinaj la o manastire.

Ostrov este un film crestin care infatiseaza viata unui sfant „nebun pentru Hristos”. Vizionarea acestui film impinge la rugaciune, nu insa la o rugaciune dornica de performante, lucru riscant si inselator, ci la o rugaciune linistita si smerita, facuta in taina camarii personale.

pentru subtitrare in limba romana, apasa butonul CC. (subtitrari)

SCRISORI CATRE PARINTELE IACOB ( 2009 )

Scrisori catre parintele Iacob este emotionanta poveste a Leilei, o condamnata la inchisoare pe viata care tocmai a fost absolvita.
Primul cadru din “Scrisori către părintele Jacob” (director de imagine Tuomo Hutri), al unui bărbat aşezat, cufundat pe trei sferturi în întuneric, aminteşte de misteriosul debut din “Căinţa” lui Abuladze şi are aceeaşi funcţie de prolog către o confruntare dintre întuneric şi lumină, în care tensiunea dramatică (întreţinută de cuplul actoricesc Kaarina Hazard şi Heikki Nousiainen) este net potenţată de contrastul vizual.

In fiecare an, pe 9 noiembrie, il praznuim pe Sfantul Ierarh Nectarie din Eghina.

Un frumos documentar despre

– VIATA SI MINUNILE SFANTULUI NECTARIE DIN EGHINA -, realizat de Trinitas TV.

filmul PREOTUL

    Aici puteti viziona si alte filme si reportaje interesante :

https://danratziu.wordpress.com/category/reportaj/

SECTA – film rusesc

Un film rusesc extraordinar de interesant despre modul în care sectele își racolează membrii din rândurile oamenilor aflați la ananghie. Filmul este foarte bine realizat este educativ pentru părinți și copii în sensul că dezvăluie capcanele și felul în care oameni nevinovați pot ajunge la îndoctrinare și înșelare fiind chiar capabili de sinucidere sub influența. Filmul este inspirat dintr-un fapt real petrecut in Rusia. Pe de altă parte necunoașterea credinței celei adevărate constituie o mare primejdie, deoarece un credincios, un fiu adevărat al Bisericii niciodată nu va fi păcălit de vreo secta, grupare religioasă, guru sau cine știe ce adunare eretică.

SECTA – SERIA 1

SECTA – SERIA 2

SECTA – SERIA 3

SECTA – SERIA 4

Staretul Paisie si eu, stand cu picioarele in sus (film documentar – Rusia 2012 )

Scris si regizat de Alexander Stolyarov

Un film crestin ortodox deosebit,  bazat pe pildele Cuviosului Parinte Paisie Aghioritul.

Parintele Serafim Rose: Viata de azi


 

Pridel Angela (Culoarul Ingerului, 2009)

Un film despre pocainta intre doua focuri de arma. De fapt povestea unuia si aceluiasi glont care s-a intors la expeditor pentru ca lumea sa fie iarasi la locul ei.

„Afara e zgomot si maretie”. Vorbele batranului calugar descriu perfect atractiile lumii actuale care ne „fura ochii” si, de multe ori, sufletul. Culoarul care duce la drumul adevarat e foarte ingust si, la prima vedere, neprimitor. Iar asta nu se aplica doar in viata, ci si in cinema. Calea (coridorul/pasajul/culoarul) stramta a spiritualitatii e propovaduita de urmasul lui Tarkovski, Nikolai Dreiden, un regizor de nici 30 de ani.

Pridel Angela e varianta soft a lumii lui Rubliov.  Aici amenintarea istoriei e reprezentata de colosul sovietic, pe la 1930. Maxim e un tanar bolsevic taciturn, „constructor al Lumii noi”, trimis sa ucida un „dusman al poporului” tocmai in Finlanda. Mai precis la o manastire de calugari rusi de pe o insula disputata de veacuri intre Rusia si Finlanda.

Ne prindem imediat ce hitmanul debarca pe insula si e intampinat/imbratisat de un profetic calugar orb ca planul sau nu va fi usor de indeplinit. Asta este probabil si partea cea mai fragila a scenariului ortodox – metamorfoza eroului mi s-a parut usor fortata, repezita. Parca s-au sarit prea repede niste trepte de la Maxim-ul de cruzime la Maxim-ul de smerenie. Dar cine sunt eu sa chestionez caile Domnului, cand talharul de pe cruce s-a pocait si mantuit in cateva minute?  Recenzie preluata de aici

Mai bine prea târziu decât niciodată ( 2012 )

  filmul dureaza 22 minute si ne prezinta o poveste tristă despre o femeie ce face un avort pentru a nu renunța la cariera de actriță. Regretând, însă, cele întâmplate, ea face un gest cu totul neașteptat.

NASTEREA DOMNULUI NOSTRU IISUS HRISTOS ( film tradus)

Urmariti aici documentarul :

Sfantul Vasile cel Mare LEUL LUI HRISTOS film documentar subtitrat

APOCALIPSA LUI IOAN

INTERVIU CU UN SIHASTRU

Binecuvântată fii, inchisoare

Vietile Sfintilor – Maria Egipteanca

Iartă-mă…Păcatul și Pocăința – film ortodox rusesc subtitrat

Casa binecuvântată, mărturia Pr. Prof. Vasile Mihoc

„Pilde” este un film rusesc (cu traducere românească)

In numele meu – Despre un preot si o fetita – Un film rusesc foarte bun

FILM CRESTIN – ORTODOX

Cele mai recente articole de pe blog, le gasiti aici :

https://danratziu.wordpress.com/category/articole-recente/

Anunțuri

Discuție

5 gânduri despre &8222;film creștin – ortodox&8221;

 1. Hristos a Inviat! Filme bune.Sunt convinsa ca din lucratura celui rau, din necunostinta, in filmul despre Postul Mare, vedem botezul unui copil care nu se face dupa canoanele lasate de Sfintii Parinti. Aceasta este o picatura de otrava care amestecata cu celelalte lucruri valoroase din film, lucreaza la distrugerea ortodoxiei. Botezul este lucrator doar prin intreita AFUNDARE, nu prin udare!
  Din: http://patriarh.ro/Index/invatatura.php?capitol=207
  „Aceasta intreita afundare arata pe de o parte ca temeiul credintei noastre e Sfanta Treime, iar pe de alta inchipuie cele trei zile petrecute de Domnul in mormant (Matei 12, 40); prin afundarea in apa se inchipuie moartea noastra pentru viata in pacat, de pana aici, si ingroparea noastra impreuna cu Hristos; iar prin iesirea din apa se inchipuie invierea noastra impreuna cu El, pentru viata cea noua intru Hristos515 (Asezamintele Sf. Apostoli, cart. III, cap. 17 (trad. rom. cit., p. 100); Sf. Chiril al Ierusalimului, Cateheza III, 12 si Cateheza II Mystag., trad. rom. cit., p. 98, 551-554; Dionisie Pseudo-Areopagitul, op. si trad. rom. cit., cap. II, 3, p. 86; Sf. Ioan Darnaschin, Dogmatica, art. IV, cap. 9, trad. cit., p. 248; Sf. Gherman al Constantinopolului, op. si trad. rom. cat., p. 4-5; N. Cabasila, Despre viata in Hristos, cart. II, trad. rom. cit., p. 26, 37 si u.); Simion al Tesalonicului, Despre Sfintele Taine, cap. 62-64, trad. rom. p. 77, 79-80).”

  Scris de Mihaela Mihoc, Iasi | Aprilie 16, 2015, 5:25 pm

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Pingback: In fiecare an, pe 9 noiembrie, crestinii il sarbatoresc pe Sfantul Nectarie Taumaturgul. | casa crestinului - Noiembrie 10, 2013

 2. Pingback: Staretul Paisie si eu | casa crestinului - Noiembrie 27, 2013

 3. Pingback: casa crestinului - Februarie 6, 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

%d blogeri au apreciat asta: