:
you're reading...
articole recente

Brâul Maicii Domnului în România

Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia s-a aflat pentru inchinare ,in perioada 13 – 15 mai 2016, la Biserica Sfânta Cuvioasă Parascheva din Voluntari.

Apoi, Cinstitul Brâu a fost dus la Constanța, unde  va rămâne la Catedrala arhiepiscopală spre închinare până miercuri, 18 mai, când se va porni într-o procesiune prin oraș, până la Biserica ”Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”, unde racla va rămâne până pe 20 mai.

Brâul Maicii Domnului a fost tesut de insasi Maica Domnului din par de camila si alaturi de Cinstitul ei Acoperamant, constituie singura amintire pretioasa ce se pastreaza din viata ei pamanteasca.

De-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi, în special cei atinși de cancer și a ajutat să nască o mulțime de femei care nu puteau avea copii. Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul taliei a unei panglici care a fost atinsă de racla în care se pastrează brâul Maicii Domnului, conform Libertatea.

Ţesut din păr de cămilă, Brâul Maicii Domnului constituie o amintire prețioasă ce se păstrează din viață pământească şi smerită a Maicii Domnului, fiind cinstit cu multă evlavie de credincioşii ortodocşi din întreaga lume.

Înfăptuitor de minuni

Mai toți credincioșii cred că Brâul Maicii Domnului are proprietăți miraculoase și este cunoscut ca înfăptuitor de minuni. Se spune că de-a lungul vremii, Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumărați bolnavi, în special pe cei de cancer, și a ajutat să nască mulțime de femei care nu puteau avea copii.

„Brâul Maicii Domnului a făcut să înceteze diferite epidemii: în anul 1813, Brâul Maicii Domnului de la Vatoped a fost adus în Țara Românească pentru îndepărtarea ciumei; în anul 1871, sultanul turc sub a cărui protecție se găsea Sfântul Munte Athos după căderea Constantinopolului, a dus Brâul în țara sa pentru îndepărtarea holerei; în anul 1894 Brâul a fost dus la Kios, pentru a înlătura epidemia care lovise plantațiile de lămâi și portocali”, au explicat reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului, potrivit TurnulSfatului.ro.

Sunt și alte numeroase miracolele care s-au întâmplat până în ziua de astăzi cu Sfântul Brâu. Valoarea lui este inestimabilă deoarece este direct legat de Maica Domnului, Preasfânta Fecioară Maria.

De aceea, Biserica Ortodoxă acordă un cult Sfântului Brâu, așa cum o face și cu Preasfântul Lemn din Crucea Domnului. În calendarul ortodox, evenimentul așezării Sfântului Brâu al Maicii Domnului în racla, este pomenit la 31 august.

image

image

 

image

 

image

 

image

image

image

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

surse : realitatea.net  foto: arhiva proprie

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: