:
you're reading...
articole recente

Limbajul lui Dumnezeu. Un om de stiinta aduce dovezi in sprijinul credintei

limbajul-lui-dumnezeu-un-om-de-stiinta-aduce-dovezi-in-sprijinul-credintei„Aceasta idee ca Dumnezeu lucreaza prin adversitate nu e un lucru usor de acceptat si nu se poate sprijini pe o conceptie despre lume care imbratiseaza o perspectiva spirituala. Principiul cresterii prin suferinta, este, de fapt, aproape universal in marile credinte ale lumii. De pilda, Cele Patru Nobile Adevaruri expuse de Buddha in predica din Parcul Gazelelor incep prin „Viata este suferinta”. Pentru credincios, constientizarea acestui fapt poate fi de fapt o sursa nesfarsita de liniste sufleteasca.
Femeia pe care am ingrijit-o cand eram student la medicina si care mi-a pus la incercare ateismul prin acceptarea senina a bolii avansate a vazut in acest ultim capitol al vietii ei o experienta care a adus-o mai aproape de Dumnezeu, nu mai departe. La o scara istorica mai larga, Dietrich Bonhoeffer – teologul german care s-a intors de buna voie in Germania din Statele Unite in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ca sa faca atat cat ii statea in puteri pentru a mentine vie adevarata Biserica intr-o vreme cand Biserica crestina ca institutie alesese sa-i sprijine pe nazisti – a fost condamnat la inchisoare pentru rolul jucat intr-o tentativa de asasinare a lui Hitler.
In timpul celor doi ani de inchisoare, in ciuda suferintelor indurate si a pierderii libertatii, Bonhoeffer si-a pastrat neclintita credinta in Dumnezeu. Cu putin timp inainte de a fi spanzurat, cand mai erau doar trei saptamani pana la eliberarea Germaniei, el scria urmatoarele cuvinte „Timp pierdut este acela cand nu am trait o experienta omeneasca deplina, este timpul neimbogatit prin experienta, eforturi creatoare, bucurie si suferinta”

extras din cartea „Limbajul lui Dumnezeu. Un om de stiinta aduce dovezi in sprijinul credintei’ – de Francis Collins

Limbajul lui Dumnezeu este o impresionanta marturisire de credinta a unuia dintre cei mai de seama oameni de stiinta ai lumii. Respingand stereotipurile uzate ale ostilitatii dintre stiinta si religie, Francis Collins isi provoaca cititorii sa descopere o unitate a cunoasterii care cuprinde atat credinta cat si ratiunea. Credinta, asa cum o demonstreaza Collins, nu este dusmanul rationalitatii stiintifice, ci complementul ei perfect. Acest remarcabil testament personal al directorului Proiectului Genomului Uman ii va surprinde pe unii, ii va incanta pe altii si va aduce o contributie durabila la marea cultura a intelegerii umane.“ – Kenneth Miller, Brown University, autor al lucrarii Finding Darwin’n God

cumpara de aici

christusmonogramm-e1406839984350

 

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: