:
you're reading...
articole recente

Strângere de semnături pentru modificarea Constituției: familia – bărbat și femeie

În diferite biserici de pe tot cuprinsul țării enoriașilor li s-a spus, la slujba de Crăciun, despre o inițiativă de a schimba Constituția, în sensul de a se înlocui termenul de soți cu bărbat și femeie. Preoți din Timișoara și din alte părți de țară au anunțat enoriașii la slujba de Crăciun că se vor strânge semnături privitoare la modificarea acestui articol din Constituție.

Teama preoților și a inițiatorilor strângerii de semnături este că și România se va ralia trendului din ultima vreme, în care în mai multe țări a fost acceptată căsătoria între persoane de același sex. Și mitropolitul Banatului ÎPSS Ioan a vorbit despre acest lucru la slujba de Crăciun, în catedrala mitropolitană din Timișoara. Coaliţia pentru Familie a lansat Proiectul de revizuire a Constituţiei pentru definirea căsătoriei drept uniunea dintre bărbat și femeie.

Trebuie strânse 500.000 semnături în termen de 6 luni! Noul proiect de lege urmărește revizuirea articolului 48, alineat 1 din Constituția României. Astfel, din „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor.”, noul articol constituțional se va transforma în „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Aici gasiti mai multe detalii privind etapele revizuirii constitutiei.

http://coalitiapentrufamilie.ro/care-sunt-etapele-revizuirii-constitutiei-romaniei/

DSC_3818_1600x1060

sursa

Reclame

Discuție

21 de gânduri despre &8222;Strângere de semnături pentru modificarea Constituției: familia – bărbat și femeie&8221;

 1. Asa este dreapta barbatul si femeia intemeiaza o famile si vor da nastere la prunci

  Scris de Ionel Cucos | decembrie 28, 2015, 5:51 pm
 2. Iar se baga biserica in politica? Tot ce urmeaza e sa se impuna in constitutie ca toti romanii sa fie de religie Crestion-Ortodoxa si apoi sa se dea bisericii cota parte din taxe si ajungem iar in Evul Mediu. Ar fi frumos daca s-ar respecta libertatea individului de a crede in ce vrea el (atat timp cat nu se incalca libertatile altor indivizi)…

  Scris de Un trecator | decembrie 28, 2015, 7:36 pm
  • Da sigur că se bagă….Ce frumos este să vezi doi homosexuali pe stradă cum se ling!Sau cum adoptă copii..Vom avea copii cu doi tați,sau cu doi tați și o mamă mai exact.Ce normal este…

   Scris de Anonim | decembrie 28, 2015, 9:18 pm
   • macar adopta copii… altii nici macar nu se uita la copii orfani

    Scris de camy | ianuarie 7, 2016, 11:49 pm
   • Genius…Adopțiile se fac dacă ai suflet și bună intenție.Homosexualii sau lesbienele fac asta doar pentru că nu pot să facă copii.Clar că nu pot fiindcă Dumnezeu a lăsat taina aceasta între parte bărbătească și parte femeiască.Dar stai că ne-am „cilivizat” acum.Nu mai adoptăm copii,ci apelăm la o altă blasfemie numită fertilizare in vitro,care ne asigură copii proveniți de la onaniști notorii.Super civilizație! Dumnezeu acceptă adopțiile,dar făcute cu bună știință și de persoane capabile.N-am nimic cu adopțiile sau cu mamele care vor să aibă copii,doar că metodele pe care le aleg oamenii noștri sunt total blasfemiatoare….

    Scris de Anonim | ianuarie 8, 2016, 4:51 pm
  • Hristos este Calea, Adevarul si Viata, fara El nu exista mantuire ci numai o suferinta eterna pentru calcarea legilor naturii(firii). Doua bucati de puzzle nu se vor potrivi niciodata invers.
   Semnaturile nu sunt pentru drepturi fata de vre-o institutie, ci chiar pentru normalitatea fireasca, naturala.
   Daca te-ai fi nascut intr-o familie inversata unde moartea are dreptul sa promoveze si mai multa moarte (cum s-a vazut recent in Austraia cu o retea de pedofili inversati, care isi vindeau copilul cumparat de la o mama surogat) poate ai fi mai atent cu insinuarile.
   Aici nu este vorba de drepturi ci numai de dreptul copilului la parinti biologici si al educatia parentala (cei 7 ani de acasa).
   Inversatii pot sa-si desfasoare si acum planul in discretia usilor inchise.
   Statul nu se poate face complice la inversarea vietii si cultura mortii, asta ne-ar afecta pe toti ca popor mai ales in sensul condamnarii poporului in sens spiritual.
   De fapt pericolul cel mai mare este obligarea Bisericii sa oficieze casatorii nule (in sens spiritual) cum se intampla deja in alte tari, pangarind astfel Biserica.
   Pericolul este promovarea pedofiliei si altor nebunii, pe care nici un parinte sanatos (care-si iubeste copiii) nu le poate accepta.

   Scris de Andrei | decembrie 28, 2015, 11:29 pm
  • Daca nici biserica nu se baga atunci suntem fiecare liberi sa ne dam in cap si sa ne furam unii pe altii. Candva se va cere si libertate la asa ceva. Si se va comenta si atunci ca e biserica impotriva. Unde erai tu cand biserica cladea tara asta? Cand tiparea carti si invata romanul sa citeasca? Unde erai tu si politica pe care o sustii?

   Scris de alex | decembrie 29, 2015, 5:57 pm
  • Ia mai lasa tu guritza aia a ta si nu mai comenta in dreptul bisericii

   Scris de Mirake | ianuarie 15, 2016, 4:38 pm
  • In vest, deja homosexualitatea si-a castigat drepturile. Acum, e randul travestitiilor, si deja incep articole pro-pedofilie. Femeia anului in 2015, are testicule: Bruce Jenner. Problema e, ca homosexualii au dat in judecata, si inchis afaceri de familie, doar pentru au refuzat sa faca torturi pentru nunta lor. In California, prin lege, ultimul capitol al manualului de istorie trebuie sa fie despre constributia LGBT la istorie. Casatoriile gay afecteaza si pe altii, nu doar pe membrii sai.
   Nu e o problema religioasa, personal sunt ateu. Dar, relativismul moral a slabit vestul in asa hal, incat ratele de sinucidere, depresie, si abuz de substante sunt astronomice. Divorturile sunt mai comune decat raceala, si intregi demografice renunta la societate. Lasa-i pe homosexuali sa-si faca treaba, dar sa stea departe de cea mai importanta celula a societatii.

   Scris de Greg Carlin | februarie 8, 2016, 6:42 pm
 3. BISERICA ORTODOXA ARE OBLIGATIA DE A APARA INVATATURILE LUI HRISTOS, CE ESTE ACEEA LIBERATAEA INDIVIDULUI????? ESTI LIBER DOAR IN HRISTOS, IN REST EST DOAR UN SCLAV AL PATIMILOR DIAVOLESTI, NUMAI IN HRISTOS INDIVIDUL ESTE ECHILIBRAT SI CU ADEVARAT LIBER…..INCEARCA SI AI SA GASESTI ADEVARUL SI LIBERTATEA

  Scris de Luiza Stoleriu | decembrie 28, 2015, 9:23 pm
 4. DA . ESTE BENEFIC CA BISERICA ORTODAXA SA SA IMPLICE, CA EA ESTE MAMA NOASTRA CARE NE SALVEAZA DE NENOROCORILE ACESTOR VREMURI, DE CEI CARE DORESC SA NE DEZRADACINEZE, CAUTA-N FEL SI FEL DE MOTIVE NUMAI SA NU FIM UNITI SI PUTERNICI CA NATIUNE. CUM STRA, STRA , STRAMOSII SI MOSII NOSTRI S-AU JERTIT PENTRU BISERICA SI PAMANTUL NOSTRU , ACUM CAND SUNTEM LIBERI CE VOM LASA COPIILOR NOSTRI.

  Scris de Vasile Blaga | decembrie 28, 2015, 11:09 pm
 5. Din fapte se vede credinta omului. Ca si Iuda de 2000 de anii sunt foarte multi care sunt vanzatori de Hristos. Cine are inima deschisa sa intre Mantuirorul in ea stie sa iubeasca adevarul , si nu numai adevarul ci si pe apropiatii lui. Iubiti Adevarul si El va va face liberi.

  Scris de Axente Radu | decembrie 29, 2015, 9:26 am
 6. Sunt de acord cu Biserica

  Scris de anamaria | decembrie 29, 2015, 6:49 pm
 7. Unde se semnează? Vreau să semnez.

  Scris de Mich | ianuarie 1, 2016, 12:43 pm
 8. mai bine ati face ceva sa ajutati copii orfani sa ajunga in familii unde sunt doriti… sa se respecte drepturile copiilor… Pe voi va intereseaza ce fac altii… unii homosexuali sunt mai oameni de mii de ori cat un om heterosexual… Faceti ceva util pentru societate… si ajutati…nu doar judecati

  Scris de camy | ianuarie 7, 2016, 11:52 pm
 9. Familia ortodoxa se bazeaza pe valori ortodoxe! In Sf Biserica se savarseste Sf Taina a Cununiei,deci casatoria este o Taina.
  Cand nu va fi o Taina (barbat+femeie) atunci nu vorbim de familie ortodoxa!
  De aceea Biserica se „baga” este de datoria ei, si a noastra,crestini ortodocsi de a sustine valorile familiei,de a sustine Biserica,in loc sa o tot judecam,si pe slujitorii Bisericii la fel.

  Scris de Adela | ianuarie 24, 2016, 2:50 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

 • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: