:
you're reading...
articole recente

Care este scopul şi ce se ascunde în spatele acestei vădite campanii de denigrare a credinţei noastre ortodoxe?

Comunicat

Care este scopul şi ce se ascunde în spatele acestei vădite campanii de denigrare a credinţei noastre ortodoxe?

Cu aproape o săptămână înainte de marea sărbătoare a Sfintei Parascheva, unele televiziuni au prezentat, seară de seară, în programele de ştiri, la ore de maximă audienţă, reportaje privind o serie de abateri şi nereguli din Biserica Ortodoxă, în unele episcopii şi mănăstiri.

Întrebarea noastră şi a tuturor creştinilor ortodocşi, profund indignaţi şi mâhniţi pentru această atitudine a mass-media: care este scopul şi ce se ascunde în spatele acestei vădite campanii de denigrare a credinţei noastre ortodoxe?

Ştim că există nereguli şi abateri printre slujitorii Bisericii. Şi au fost dintotdeauna. Începând cu Iuda, care era apostol, iubitor de arginţi şi care pentru bani l-a vândut pe Hristos, apoi s-a spânzurat. Dacă între cei doisprezece a fost o Iudă, desigur că şi acum se vor găsi cu sutele! Şi alţi apostoli au căzut, s-au lepădat de Hristos, s-au îndoit de El, dar au plâns cu amar şi Dumnezeu i-a iertat şi i-a primit. Aceasta este problema lui Dumnezeu, Cel Care îi judecă pe slujitorii Săi, nu a noastră!

Aşa cum sunt, sunt păstorii noştri, oameni supuşi ispitelor. Aşa cum ne dezleagă de mulţime de păcate şi duc pe umerii lor neputinţele noastre, aşa şi noi trebuie să purtăm slăbiciunile lor fără să-i judecăm, după cum ne porunceşte Sf. Ap. Pavel: ”purtaţi-vă sarcinile unii altora şi aşa veţi împlini legea lui Hristos.” (Epistola către Galateni, 6,2)

Dar nu aceasta este problema reală a celor din umbra ecranului. Ea ascunde de fapt ura unor inimi rele şi necredincioase împotriva credinţei noastre strămoşeşti – singurul liman, dintotdeauna, pentru tot sufletul aflat în suferinţă – cu scopul clar de a o denigra şi de a încerca să îi îndepărteze pe credincioşi de Biserica lor şi de Har.

Avem Credinţa ortodoxă de două mii de ani. Ea nu este a slujitorilor Bisericii, ci este un dar al lui Dumnezeu, primit direct prin Sf. Apostol Andrei şi moştenită ca un tezaur sfânt, prin care trăim în şi pentru Hristos, cu rugăciunile Maicii Domnului şi ale Sfinţilor. Adică familia noastră spirituală, pe care o purtăm în suflet, cu care comunicăm şi în mijlocul căreia nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu, să ajungem, după ce vom pleca din viaţa aceasta scurtă şi cu necazuri.

Oare pe cine deranjează evlavia creştinilor ortodocşi către Maica Domnului şi către Sfinţi, în mod special către Sfânta Parascheva, unde sute de mii de oameni aleargă şi stau la rând zile şi nopţi, în frig şi în ploaie, pentru a primi binecuvântarea, harul şi ajutorul Sfintei?

Oare de ce în aceste zile, mai mult ca oricând, pe ,,antene” fel de fel se înghesuie cuvinte hulitoare şi batjocoritoare ale unor necredincioşi care în chip samavolnic şi viclean lovesc în Biserica NOASTRĂ, căutând mereu motive de sminteală?

Pe cine slujesc ei? Oare nu pe satana şi pe slugile lui?

Oare chiar nu se ştie care este rezultatul difuzării continue a ştirilor despre crime, sinucideri, violuri, hoţii, accidente, a titlurilor ironice şi defăimătoare, a imoralităţilor din alte emisiuni, asupra sufletului omenesc?

Oare nu se cunoaşte că acestea au acelaşi efect ca reclama repetată de multe ori, care rămâne în memorie şi-l determină pe om la un moment dat să facă ce vede şi ce aude acolo?

Doar atât cuprind inimile semenilor noştri – instigare la ură şi dezbinare, la desfrâu şi fărădelege, la îndepărtarea de tot ce e curat şi sfânt?

Mesajul nostru către toţi acei care se luptă să nimicească sufletul acestui Neam acesta este:

”Să ştiţi că oricât veţi încerca, nu-L veţi putea scoate pe Hristos din inimile noastre şi nu veţi putea opri alergarea noastră către Maica Domnului, către Sfinţi, către Biserică şi către harul cel viu lucrător, care este peste slujitorii ei!”

Trăim deplin cu sufletul credinţa noastră, aşa cum au trăit-o moşii şi strămoşii noştri. Dorim să ne creştem copiii în ea şi să ne adăpăm neîncetat din Apa cea Vie care izvorăşte de la Însuşi Mântuitorul, nu din scursuri străine şi necurăţii! Nu vom lăsa să fie călcate în picioare şi împroşcate cu noroi mormintele voievozilor sfinţiţi şi locurile sacre, adică mănăstirile şi bisericile zidite de ei. Căci de fapt, prin toate aceste acţiuni, aceasta se face!

Noi vom merge înainte cu toţii – Biserica din Cer şi cea de pe pământ, împreună cu slujitorii noştri (aşa cum sunt ei!), pentru care ne rugăm, cu strămoşii noştri pe care îi purtăm în suflet; iar acestora din urmă le şi mulţumim pentru tot ce ne-au lăsat, plătit cu însuşi sângele lor.

Nădăjduim şi suntem convinşi că pe adevăraţii credincioşi şi trăitori nimeni şi nimic nu i-ar putea înşela. Nici lupii în piei de oaie aduşi ca martori (adevărate rătăciri în Biserică şi pe drept cuvânt sancţionate conform Canoanelor). Nici zilnicele atacuri asupra Catedralei Mântuirii Neamului – proiect gândit de zeci de ani, interzis de comunişti şi care, în aceeaşi media, este înfierat de voci viclene. Voci care, în schimb, amuţesc atunci când se acordă undă verde unei mega-moschei în inima unei ţări dintotdeauna creştine.

Toţi cei care au debarcat din corabia milenară a Ortodoxiei sunt liberi să o facă, nimeni nu-i judecă, dar ne doare şi ne mâhneşte că se aruncă cu pietre!

La care dintre popoarele acestei lumi se găseşte o aşa de mare dezbinare şi batjocură la adresa propriei credinţe? Căci sigur uscături vor fi existat şi există oriunde!

Acesta este de fapt adevărul ce se ascunde în spatele emisiunilor amintite. Şi chiar dacă ele  doar fac zgomot şi rating, nereuşind sa ciuntească nimic din trupul Bisericii, cuvintele noastre trebuie rostite, ca să nu ,,vorbească pietrele” şi turma să nu se teamă!

Vă rugăm aşadar, în numele lui Dumnezeu cel îndelung răbdător (dar nu până în sfârşit!): încetaţi a mai otrăvi la nesfârşit sufletul românesc şi aşa mult chinuit şi întristat!

Iar noi să ne îndreptăm acum paşii către Colina Bucuriei din Bucureşti, unde ne aşteaptă Sfântul Cuvios  Dimitrie cel Nou, să facem punte peste timp şi către Cer din chiar inimile noastre!

APOR (Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie) Suceava

Asociaţia Bucovina Profundă

Fundaţia Sfinţilor Martiri Brâncoveni – filiala Suceava

Asociaţia Pro Vita Suceava

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: