:
you're reading...
biserica, oastea domnului, reuniune

Reuniunea anuală a Asociației „Oastea Domnului”

Sute de tineri și credincioși din întreaga țară și din diaspora s-au întâlnit sâmbătă, 18 aprilie 2015, la Cluj-Napoca, unde au luat parte la reuniunea anuală a Asociației „Oastea Domnului” din cadrul Bisericii Ortodoxe.

Ei au fost întâmpinați la Catedrala Mitropolitană de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, care a săvârșit de la ora 8:00 Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi. Pe lângă slujitorii catedralei au făcut parte din sobor și mai mulți preoți din țară, veniți să participe la această întâlnire, printre care părintele profesor Vasile Mihoc de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, care este și reprezentatul pe țară al Asociației „Oastea Domnului”. Pe durata slujbei, tinerii, mulți dintre ei îmbrăcați în straie populare, au cântat pricesne, iar la momentul euharistic, foarte mulți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Bucuria Învierii cântată în procesiune  

După-masa, tinerii, îmbrăcați în costume populare, cu icoane, prapuri și lumânări în mână au pornit din curtea Centrului Eparhial într-o procesiune religioasă prin centrul Clujului. În sunet de toacă, mulțimea de credincioși, condusă de copii îmbrăcați în stihare și de preoții ce purtau Sfânta Evanghelie, au mers prin fața catedralei și pe bulevardul Eroilor, slăvind prin cântări și pricesne Învierea lui Hristos. Unii tineri au ieșit din mulțime pentru a vorbi cu trecătorii curioși de ceea ce se întâmplă, oferindu-le pliante și explicându-le care este rostul și rolul Asociației „Oastea Domnului” în Biserica Ortodoxă.

Procesiunea s-a terminat la cinematograful „Florin Piersic”, unde a urmat un program duhovnicesc ce a cuprins predici, poezii creștine și cântări religioase.

cititi mai mult aici: basilica.ro

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: