:
you're reading...
articole recente, mancaruri de post

Părintele Stareț de la Mănăstirea Sf. Ioan Casian prepară mâncăruri inspirate din meniul sfinților părinți

Părintele Iustin Petre, starețul Mânăstirii dobrogene Sfântul Ioan Casian, amplasată în apropiere de comuna Târgușor, este fericit. Stradania lui de mai bine de 2 ani și-a arătat roadele de curând. Mult timp s-a gândit cum ar trebui să fie alimentația unui călugăr care postește 220 de zile din an, dar și a unui om din exteriorul mănăstirii. Și asta fără să se înfometeze sau să simtă disconfortul preparatelor clasice de post.

„În mintea mea nu se legau niște lucruri. De ce Sfinții Părinți când vorbesc despre post și despre beneficiile lui îl prezintă într-o lumină atât de încântătoare. Postul este ceea ce da bucurie trupului, postul este ceea ce dă energie trupului și încet, încet am început să studiez să văd ce mâncau efectiv și am ajuns la concluzia că mâncarea lor de bază era, printre legume și fructe, erau și semințele“, a spus Iustin Petre, starețul Mânăstirii dobrogene Sfântul Ioan Casian

Și așa a început totul. Dar părintele Iustin nu a vrut să introducă semințele în alimentație pur și simplu, ci a explorat această zonă până când a ajuns la preparate complexe și neașteptate. Dacă până acum nu v-ați putut imagina că poate exista și o brânză făcută din migdale, ei bine v-ați înșelat. Ne-a spus că este suficient să dăm migdalele crude în clocot pentru a fi decojite mai ușor, ca mai apoi totul să fie simplu ca o joacă.

Miezul astfel pregătit este introdus în mixer și în câteva clipe avem preparatul pe care l-am așteptat.

Apoi în pastă se poate adăuga ceapa, mărarul, sarea și piperul pentru ca savoarea să fie desavârșită. Un verset din Biblie l-a convins pe Iustin Petre că semințele sunt mâncarea cea bună: „A zis Dumnezeu. Iată vă dau toată iarba ce face sămânță de pe toată fața pământului și tot pomul ce are sămânță în el. Acestea vor fi hrana voastră.”

Părintele prepară cu succes și lapte de susan, pastă de humus, unt de alune de pădure, care seamănă la gust cu o cremă veritabilă de ciocolată, dar și pastă de ardei iute. Bunătățile se găsesc și la magazinul mănăstirii, iar peste câteva luni vor apărea și pe piața constănțeană.    sursa: reporterntv.ro

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: