:
you're reading...
articole recente, Maica Domnului

Icoana Maicii Domnului – Pantanassa, la Biserica Sfânta Treime – Dudești

Bucureștenii se pot închina începând cu 21 noiembrie 2014, la o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa. Icoana a fost sfințită la Mănăstirea Vatopedu din Sfântul Munte Athos și se va afla permanent în Biserica Sfânta Treime – Dudești din Bdul Burebista (sectorul 3).

 20131123_120836 Maica Domnului Pantanassa este cunoscută de credincioși mai ales pentru ajutorul pe care îl dă celor grav bolnavi.

Scurt istoric al icoanei Maicii Domnului Pantanassa (Atotîmpărăteasa)

Această icoană făcătoare de minuni a Născătoarei de Dumnezeu este o icoană pe lemn, portabilă, zugrăvită în secolul al XVII-lea și a fost adusă de către obștea lui Gheronda Iosif Vatopedinul de la Nea Skiti, obște care s-a închinoviat la Vatoped, mănăstire care a devenit astfel din nou de obște în 1990. Icoana se află pe tetrapodul din stânga al bisericii mari.

Prima dovadă că această icoană are un har deosebit a fost următoarea întâmplare: „Într-o zi, un tânăr din Cipru a intrat în biserică să se închine. Îndreptându-se către icoană, Gheronda Iosif a văzut deodată că fața Maicii Domnului strălucește. În același moment, o putere nevăzută l-a aruncat pe tânăr la pământ. Îndată ce și-a revenit, a mărturisit cu lacrimi părinților că era necredincios, disprețuind poruncile lui Dumnezeu și se ocupa cu vrăjitoria. Astfel, intervenția miraculoasă a Născătoarei de Dumnezeu l-a convins pe tânăr să-și schimbe viața și să devină un bun credincios”.

De asemenea, multe minuni au avut loc în ultimii ani în Rusia după ce au fost aduse – la cererea Patriarhului Moscovei – trei copii ale icoanei Pantanassa: una la Biserica Tuturor Sfinților din Crasnoe Selo, Moscova, a doua la Mănăstirea Schimbării la Față a Mântuitorului din Novospaski, iar a treia la Mănăstirea Valaam.

Iată că Maica Domnului are de acum mai multe icoane Pantanassa vindecătoare de cancer și în România: la Biserica rusă și la Biserica Sfânta Treime – Dudești din București, la mănăstirile Oașa și Râmeț din județul Alba, la catedrala din Timișoara și la o biserică din Suceava.

Vă aşteptăm cu drag!

PANTANNASA

Maica Domnului Pantanassa este cunoscută de credincioși mai ales pentru ajutorul pe care îl dă celor grav bolnavi.

 

 

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: