:
you're reading...
articole recente, sfinti

Rugăciune către Sfinții Martiri

Doamne Iisuse Hristoase, Tu, Cel Caruia puterile ceresti I-au spus: Vrednic este Mielul Cel junghiat sa ia puterea, si bogatia, si intelepciunea, si taria, si cinstea, si slava, si binecuvantarea, vino cu puterea Ta si mareste intelepciunea si taria noastra, sa stim si sa putem suferi si rabda pentru marturia numelui Tau.

Sfintilor Martiri, cei ce ati suferit rani sau moarte, de la inceputul lumii pana astazi, rugati-va pentru noi, nevrednicii, ca sa marturisim cu putere numele Domnului nostru Iisus Hristos.

Voi, prooroci, macabei, apostoli, diaconi, ierarhi, preoti, mireni, sfinti marturisitori – toti cei injunghiati pentru Cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care ati dat-o lumii, voi, ale caror suflete sunt sub jerfelnic, voi care veniti din stramtorarea cea mare si v-ati spalat vesmintele si le-ati facut albe in sangele Mielului, pentru care si sunteti inaintea tronului lui Dumnezeu-rugati-va pentru noi sa strabatem fara sminteala cararile acestei vieti, sa intelegem ca orice rana si durere rabdata pentru numele Domnului este prearatarea Imparatiei Lui.

Sfintilor Martiri, stiuti si nestiuti, voi cei ce a-ti luat crucea si I-ati urmat lui Hristos, voi, cei numiti fericiti pentru ca ati suferit prigoana pentru numele Mantuitorului, voi, cei ce v-ati bucurat sa suferiti ocara pentru numele Lui si ati fost partasi la suferintele Lui, rugati-va pentru noi.

Sfinte Stefan, intaiul diacon martir, tu, a carui fata a fost vazuta ca o fatza de inger de cei ce au navalit asupra ta, tu, cel ce ai vazut slava lui Dumnezeu si pe Iisus stand de-a dreapta lui Dumnezeu, tu, care intimp ce erai batut cu pietre ai zis: Doamne Iisuse Hristoase, primeste duhul meu si ingenunchind ai 26strigat cu glas mare: Doamne, nu le socoti lor pacatul acesta!-roaga-te pentru noi.

Sfinte Ioan Teologul cel ce te-ai numit tu insuti fratele nostru si impreuna cu noi partas la suferinta, si la imparatia, si la rabdarea lui Iisus, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Iacov, fratele lui Ioan, tu, cel ucis cu sabia de rege, de cel ce a pus mana pe unii din Biserica ca sa-i piarda, roaga-te lui Dumnezeu pentru noi.

Sfinte Apostol Petru, tu cel ce ai fagaduit ca ne vei ajuta si dupa plecarea ta, ajuta-ne sa facem temeinica chemarea si alegerea noastra.

Sfinte Apostol Pavel, cel ce ai vorbit despre jerfirea si vremea despartirii tale, ajuta-ne si noua sa luptam lupta cea buna, sa savarsim calatoria, sa pazim credinta si sa primim cununa.

Voi, Sfintilor Martiri, cei pe care Sfantul Vasile cel Mare v-a numit cor sfant, adunare nedezbinata, pazitori obstesti ai neamului omenesc, stele ale intregii lumi si flori ale Bisericii, rugati-va pentru noi. AMIN.

Aceasta rugaciune de mare folos am gasit-o in cartea prof univ dr Pavel Chirila – ” Intamplari din Biserica si Spital” – dialog consemnat de Razvan Codrescu, aparuta la editura Christiana. O gasiti aici si costa numai 10 lei. Nu o ratati!!!

Doamne ajuta!

christusmonogramm

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: