:
you're reading...
articole recente, diverse

Cazul IULIEI IONESCU, în consistoriul monahal al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților

n.a.: plus fotografiile unui scurt pelerinaj la Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților va analiza în consistoriul monahal cazul Iuliei Ionescu, eleva de 15 ani care a fost dată dispărută miercuri, în drum spre școală și care a fost găsită sâmbătă seara într-un tren care venea de la Suceava spre București. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, în urma declarației din dimineața zilei de 17 februarie a starețului Mănăstirii Sihăstria Rarăului, județul Suceava, a rezultat că

în seara zilei de 14 februarie, în jurul orei 18,00, eleva din București a fost găsită în calitate de pelerin la jumătatea drumului de 8 km dintre Câmpulung și Mănăstirea Sihăstria Rarăului de mașina stăreției, care a luat-o până la mănăstire”, unde “a dorit să vorbească cu duhovnicul mănăstirii, părintele Ioan. În momentul în care a fost identificată, prima intenție a conducerii mănăstirii a fost de a anunța organismele abilitate ale statului

A.M. Press, precizează că “în fața refuzului categoric al tinerei adolescente, aflată într-o stare de agitație, starețul și duhovnicul mănăstirii au hotărât să o găzduiască peste noapte, având în vedere orele târzii și urmând ca a doua zi să o conducă la primul tren direct spre București din municipiul Suceava în jurul orelor prânzului (12,00-14,00)”.

Starețul și duhovnicul Mănăstirii Sihăstria Rarăului îndeamnă familia, școala, comunitatea parohială din București să-i acorde atenția cuvenită și să o sprijine pe adolescenta Iulia Ionescu pentru depășirea acestui moment dificil din viața sa, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

sursă știre: activenews.ro

nota casa creștinului : In continuare, vă prezint câteva fotografii realizate în vara lui 2013, cu ocazia unui scurt pelerinaj la mănăstirea Sihastria Rarăului, loc binecuvântat  în care păstoreşte stareţul Ioan Larion Neagoe


Mănăstirea Sihăstria Rarăului era vestită şi pentru icoana Sfântului Efrem cel Nou, „mare izvorâtor de mir vindecător celor bolnavi ce vin cu credinţă“. Insă, în prezent, această icoană a Sfântului Efrem cel nou, nu se mai află în această mănăstire.

„mare izvorâtor de mir vindecător celor bolnavi ce vin cu credinţă“.Citeste mai mult: adev.ro/n15l60
DSC03265

7 august 2013 – drumul spre Câmpulung Moldovenesc

DSC03268

troița pe drumul dintre Câmpulung și Mănăstirea Sihăstria Rarăului

DSC03272

la intrarea in mănăstire

DSC03276

mănăstirea Sihăstria Rarăului cu Hramul Inăltarea Domnului si Acoperământul Maicii Domnului

DSC03279 DSC03283 DSC03284 DSC03287

Mânăstirea se află la în vârf de munte, la cota 1000. Stareţul Ioan a mărturisit pe un blog ortodox că în lăcaşul sfânt nu există curent electric.

„Da, cred că suntem singura mănăstire din ţară care nu are curent electric şi nici o şosea în apropiere favorabilă circulaţiei. La început aveam lămpi cu gaz, lumânări, aşa iluminam. Era greu, ne-am nevoit permanent. Am insistat să ne pună curent electric dar nu au fost bani. Ne-a donat cineva un grup electrogen care ne-a folosit şi la construcţie şi la pictură. Dar e costisitor … şi totuşi Dumnezeu ne ajută mereu! Îi mulţumesc pentru toate! Tot ce s-a făcut aici, a fost făcut de Domnul şi Maica Domnului.” – a declarat stareţul Ioan Larion Neagoe, conform blogului  mânăstireasihăstriararâuluiblogspot.ro

        Manastirea Sihăstria Rarăului

20 vieţuitori, viaţa de obşte
Hram: Inălţarea Domnului, Acoperamantul Maicii Domnului
Acces: din Campulung din centru, spre Cabana Rarău, pe str. Izvorul Alb, 7,5 km
Cazare: 150 locuri
Adresa: str. Izvorul Alb, nr. 160, Campulung Moldovenesc, 725100, jud. Suceava.

Cazarea şi masa sunt gratuite la Manastirea Sihăstria Rarău. Masa se serveste după Sfanta Liturhgie(dimineata) şi a doua masa seara.

Parintele Ioan spune: „Măcar de o grijă să-i scăpăm: de mâncare şi cazare.  Să vină oamenii la mânăstire fără grijă, că au ce mânca şi au unde să doarmă”.

Reclame

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: