:
you're reading...
articole recente, diverse

Canalul NBC, părtinitor: Jocurile Olimpice şi legea anti-gay a lui Putin, de 13 ori mai des menţionate decât calvarul creştinilor din Siria

de Matthew Philbin

Traducere: Ştefana Totorcea

Manastire-Siria

     În relatările făcute de canalul de televiziune american NBC înaintea începerii Jocurilor Olimpice de la Soci, s-a speculat mult în legătură cu siguranţa atleţilor gay în contextul restricţiilor din legea rusă cu privire la libertatea de exprimare a acestora. Canalul tv a vorbit cu vizitatorii de la Soci, a difuzat reportaje ample despre comunitatea gay a oraşului şi a intervievat toţi sportivii gay. Gazdele emisiunilor au încercat chiar în mod repetat să încurajeze sportivii să facă declaraţii sau gesturi pro-gay pe parcursul competiţiilor, cu riscul de a fi descalificaţi. În total, menţiunile despre gay în contextul Jocurilor Olimpice au fost în număr de 26.

Ceea ce nu ar trebui să deranjeze dacă NBC ar acorda aceeaşi atenţie şi unui alt subiect internaţional cel puţin la fel de grav: calvarul creştinilor din Siria sfâşiată de război.

Diverse culte, reprezentând cele mai vechi comunităţi creştine din lume, sunt ameninţate cu anihilarea. Clericii islamici cer măcelărirea tuturor creştinilor ca „necredincioşi”. Rebelii afiliaţi Al Qaeda au răpit şi ucis călugăriţe, preoţi şi episcopi. Facţiuni islamiste au distrus căminele şi bisericile creştinilor, le-au bombardat acestora şcolile şi au strămutat întregi comunităţi şi sate. Războiul civil a dus la dislocarea a milioane de sirieni. Conform agenţiei Reuters, peste 130.000 de oameni au fost ucişi, iar organizaţiile creştine se străduiesc să atragă atenţia asupra a ceea ce publicaţia The National Interest a numit „operaţiune de purificare etnică”.

Iată doar câteva aspecte pe care NBC nu s-a deranjat să le relateze despre Siria:

* În octombrie 2013, miliţii islamiste au ucis 45 de locuitori în oraşul creştin Sadad, aruncând 30 dintre cadavre într-o groapă comună. Câteva bisericii au fost profanate. O relatare din ianuarie spune că zeci de alte biserici din Siria au fost profanate, vandalizate, jefuite sau chiar distruse.

* Grupări rebele au răpit doi preoţi ortodocşi în 2012. Preotul iezuit Paolo Dall’Oglio este dat dispărut din iulie 2013 şi se crede că nu mai este în viaţă. În decembrie, în oraşul Ma’loula, islamiştii au năvălit în mănăstirea Sfânta Tecla, de unde au răpit 12 călugăriţe ortodoxe care îngrijeau copiii rămaşi orfani.

* În ianuarie 2014, o grupare islamistă a făcut publică o filmare cu convertirea forţată a două familii de creştini armeni. În altă filmare se vede un cleric islamic care îi îndeamnă pe copii „să-i măcelărească pe toţi creştinii, căci sunt necredincioşi”.

  • În decembrie 2013, ziarul israelian Haaretz relata că parlamentarul sirian Maria Saada, de confesiune creştină, a avertizat că „organizaţiile radicale atacă acum copiii (creştini), pentru a-i face pe părinţi să părăsească ţara. În ultimele zile, cinci şcoli creştine au fost atacate, iar câţiva copii ucişi”.

citeste mai mult pe : drumeuropean.ro

Citeste aici si alte articole despre calvarul din Siria.

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Radio Crestin – Ortodox

Colinde

RSS Agentia de stiri Basilica

  • A apărut o eroare; probabil fluxul nu funcționează. Încearcă din nou mai târziu.

Cel mai frumos documentar despre Romania

trafic

%d blogeri au apreciat asta: