:
you're reading...
articole recente, craciun, mancaruri de post

Scutecele Domnului – Turte traditonale pentru Ajunul Craciunului

turte scutecele domnului În Ajunul Nașterii Domnului, din dragoste şi ospitalitate, creștinele fac ultimele pregătiri pentru primirea Pruncului Iisus Hristos. Cu o zi înainte de Ajunul Nașterii Domnului, preparam ˝scutecele Domnului Iisus Hristos˝, nimic altceva decât tradiționalele turte cu miere şi nucă.

Preparare

Pentru preparare e nevoie ca foile de aluat de post (din făină, sare, apă) să fie coapte pe plită sau în cuptor. Se ia foaie cu foaie și se înmoaie cu sirop făcut din miere sau zahăr și apă. Pe fiecare foaie se așază nucă și lămâie rasă;  se aşază un strat din opt-zece foi. Apoi se taie și se așază pe un platou. Deasupra se pune nucă, lămâie şi  miere.

În Ajunului Naşterii Domnului, turtele împreună cu sarmalele de post, prunele uscate, un colac şi o sticlă de vin se binecuvântează la biserică și se dau de pomană, inclusiv colindătorilor.
În prepararea oricăror alimente, esenţiale rămân dragostea, rugăciunea şi starea de bine în care facem bucatele.

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: