:
you're reading...
articole recente, mancaruri de post, post

Retete de post – Baclava

Retete de post

foi de placinta, 200 g margarina,500 g nuca macinata, 2 linguri pesmet, scortisoara, vanilie, coaja de lamaie, 500 g zahar

Sirop: 2 cesti de zahar, 2 cesti de apa, 2 linguri de miere, 1 lingurita de scortisoara, 1/2 lingurita de cuisoare

Nucile se amesteca cu pesmetul, 200 g zahar, vanilia, coaja de lamaie. Intr-o tava unsa cu margarina se asaza un strat de foi stropite foarte bine cu margarina topita si un strat de nuci Repetam aceasta operatie de mai multe si terminam cu un strat de foi. Cu un cutit bine ascutit taiem patrate si turnam deasupra restul de margarina topita. Se da la cuptor.

In acest timp se prepara un sirop din zaharul ramas , mierea de albine, 2 cesti de apa si esente. O parte din siropul fierbinte se toarna treptat peste baclava, in timp ce aceasta este la cuptor. Cand baclavaua este gata, se scoate si se adauga restul de sirop.

turcia-desert-baclava

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: